21/01 2017

Ontdek de wereld van de politie

11:00 uur 17:00 uur
42 (2)
De politie is waakzaam en dienstbaar, spoort verdachten op en treedt op tegen geweld. Zij riskeren hun eigen leven in gevaarlijke situaties voor onze veiligheid. Dat verdient waardering. Het Veiligheidsmuseum PIT staat daarom van 21 januari t/m 2 april 2017 in het teken van de politie. 

Nationale Collectie Politie

Bij Veiligheidsmuseum PIT ontdek je van alles over de geschiedenis van de politie aan de hand van de topstukken van de Nationale Collectie Politie. Bekijk de historische voertuigen en uniformen van de politie of neem een kijkje in een echte politiecel! Verder zijn er verschillende games in het museum waarbij je een misdaad op kan lossen of kan testen of je geschikt bent voor de politie. 

De Politiespeurtocht is weer terug!

Kinderen kunnen zich verkleden als politieagent en de politiespeurtocht doen. Stap in de schoenen van een rechercheur en volg de sporen. Vind jij de dief? Dan krijg je een leuke verrassing! De politiespeurtocht is tijdens de Politieweken gratis verkrijgbaar aan de kassa van PIT.

Ontmoet de Politie

In de politieweken maakt de politie tijdens hun dienst vaak tijd vrij om bezoekers in het museum over veiligheid te informeren. De agenten vertellen ook graag van alles over hun werk bij de politie. Stel ze al je vragen, ga met ze op de foto of laat je in de boeien slaan. Let op! Uiteraard is hun aanwezigheid onder voorbehoud. Bij grote calamiteiten worden de agenten opgeroepen. Houd de agenda in de gaten voor specifieke data.