Adres & Route

pit-route-almere
Veiligheidsmuseum PIT ligt op 10-15 minuten loopafstand van treinstation Almere Centrum en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto.

Adresgegevens

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Routebeschrijving

Kom je van buiten Almere? Dan raadt Veiligheidsmuseum PIT je aan om met het openbaar vervoer te komen. Het museum ligt op ongeveer 10-15 minuten loopafstand van treinstation Almere Centrum.

Per trein

Verlaat station Almere Centrum aan zijde Stationsplein. Loop over het Stationsplein recht door de Stationstraat in. Aan het einde van de Stationstraat loop je rechtdoor het Stadhuisplein over richting de Diagonaal. Aan het einde van de Diagonaal kom je bij het Forum. Op het Forum ga je bij de KFC naar rechts. Voorbij de MediaMarkt ga je links de trap af naar het Schipperplein. Sla onderaan de trap rechtsaf naar de ingang van Veiligheidsmuseum PIT.

Per auto

Wanneer je met de auto komt en op zoek bent naar geschikte parkeergelegenheid voor een bezoek aan Veiligheidsmuseum PIT is de Schippergarage de beste optie. De hoofdingang van Veiligheidsmuseum PIT bevindt zich op hetzelfde niveau als de achteruitgang van deze parkeergarage. Rijdt u met een navigatiesysteem? Vul dan het volgende adres in:

Schippergarage
Brouwersstraat 3
1315 BL Almere

Vanaf de A6 

Neem afrit 5: Almere-Stad Centrum. Onderaan de afrit slaat u linksaf naar de Veluwedreef/de s103.*

Vanaf de A27 

Neem afrit 36: Almere-Haven naar N305 richting Almere Stad/Zeewolde/Almere Haven. Sla linksaf naar de Waterlandseweg/de N305. Ga rechtdoor en vervolg de weg naar de Veluwedreef/de s103.* 

Rijd de Veluwedreef af tot kruispunt de Cinemadreef/de John Guilgudpoort. Sla hier linksaf richting het centrum. Bij de tweede verkeerslichten slaat u linksaf naar de Hospitaaldreef. Volg de weg naar de Krakeling. Neem op de Krakeling rotonde de 3e afslag naar de Flevostraat/de Krakeling. Rijd rechtdoor aan de rechterkant de Schippergarage in. Let op: Niet de heuvel op.