Huisregels

huisregels
Voor iedere bezoeker willen we het bezoek zo prettig mogelijk laten verlopen, maar we zijn ook zuinig op onze unieke collectie. Lees daarom hier onze huisregels.

Niet aanraken

In het museum is het niet toegestaan de historische collectie aan te raken. Echter, bij sommige voertuigen (waarbij een trappetje staat) mag je ook binnen een kijkje nemen. 

Garderobe en kluisjes

In het museum zijn een garderobe en bagagekluisjes aanwezig waar je jassen, paraplu’s, tassen en rugtassen (dagpacks of schoolrugzakken) kunt achterlaten. Je hoeft je jas en je handtas niet achter te laten, maar het is wel verplicht om rugzakken, paraplu’s en grotere tassen en voorwerpen in de garderobe of bagagekluisjes op te bergen. De bagagekluisjes kan je gebruiken met een 1 euro munt , die je na je bezoek weer terug krijgt.

Foto's en fotograferen

In het museum worden soms foto's en films gemaakt voor promotionele doeleinden. 

Fotograferen zonder flits en zonder statief is toegestaan in het museum. Foto's, video- en filmopnamen mogen alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

We stellen het op prijs als je je foto’s met ons wilt delen op Facebook of Twitter:

> Facebook
> Twitter

Wil je filmen of fotograferen voor professioneel of commercieel gebruik? Of ben je journalist of blogger en wil je fotograferen of filmen? Neem dan contact op met communicatie@pitveiligheid.nl en vraag een persbezoek aan.

Cameratoezicht

In het museum is cameratoezicht voor jouw en onze veiligheid.

Kinderen en jeugd

Kinderen en jeugd onder de 18 jaar altijd te begeleiden door een volwassene. Wij vragen ouders of begeleiders toezicht te houden op kinderen. Rennen, stoeien en schreeuwen is niet toegestaan in het museum.

Eten en drinken

Je bent tijdens je museumbezoek van harte welkom voor een hapje en een drankje in ons museumrestaurant. Eten en drinken is alleen daar toegestaan. Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in de expositieruimtes.

Huisdieren en hulphonden

Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Een hulphond mag wel mee naar binnen, mits voorzien van een tuigje.

Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator. Mindervaliden kunnen gebruik maken van een lift om PIT te bereiken. De Schippergarage (bij het museum) is een mindervalideparkeerplaats.. 

Algemene bezoekersvoorwaarden

Tijdens je bezoek aan Veiligheidsmuseum PIT zijn de algemene bezoekersvoorwaarde van toepassing.

Wij willen het museumbezoek voor iedereen plezierig laten verlopen. Wanneer onze huisregels niet worden nageleefd, kan een medewerker je verzoeken het museum te verlaten.


Veel plezier tijdens uw bezoek!