Prijzen & Tickets

Entreeprijzen Veiligheidsmuseum PIT
Je kunt jouw toegangstickets aan de kassa bij het museum kopen of gemakkelijk online bestellen. Voor groepen, rondleidingen, kinderfeestjes of scholen dient vooraf gereserveerd te worden. Bij de kassa kan betaald worden met contant geld, pin of creditcard.

Entreeprijzen

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50
Begeleider mindervalide: gratis

Bestel nu alvast je toegangsbewijs online. Deze dienst is niet beschikbaar voor de kortingstarieven en groepstarieven. Neem u online ticket altijd geprint mee naar het museum.

Kortingstarieven

Museumkaart: gratis
Stadspas Almere: €7,50
CJP pas: €8,50
De Nieuwe Bibliotheekpas: €8,50
professionals en veteranen: €8,50

De betreffende pas moet aan de kassa getoond worden.
Een kortingsactie kan nooit gecombineerd worden met een andere actie of korting.
Heeft u een kortingscode? Dan kunt u deze invullen bij de betaalpagina.

Groepen

Groepen van 10 of meer personen ontvangen korting op de toegangsprijs en betalen €8,50 per persoon. Jeugdgroepen van 10 of meer kinderen betalen €5,50 per kind; begeleiders gratis. Om gebruik te maken van deze korting is reserveren verplicht. Vul hier het reserveringsformulier groepen in. 

Wil je met een groep of individueel een rondleiding in het museum of wil je als gezin een rondleiding? Je kunt een rondleidingen boeken via het reserveringsformulier voor rondleidingen voor minimaal 1 tot maximaal 10 personen. Een rondleiding kost €20,- per rondleiding (exclusief entree).

► Lees hier meer over rondleidingen door het museum

Scholen & Buitenschoolse opvang

Voor BSO's en schoolgroepen geldt een toegangsprijs van € 3,50 per leerling voor het primair onderwijs en €5,50 per leerling voor het voortgezet onderwijs. Begeleiders krijgen gratis toegang. Om gebruik te maken van deze korting is reserveren verplicht. Vul hier het reserveringsformulier voor scholen of het reserveringsformulier voor BSO's in.

► Lees hier meer over educatie 

Verjaardagsfeestjes

Jarig? Vier dan een brandweerfeestje, politiefeestje of ambulancefeestje bij PIT voor €11,50 per persoon. Begeleiders krijgen gratis toegang. Om gebruik te maken van de kinderfeestjes is reservering verplicht. Ga voor meer informatie naar de pagina feest. 

► Lees hier meer over verjaardagsfeestjes 

Museumkaart

Met de Museumkaart krijg je gratis toegang tot Veiligheidsmuseum PIT en nog 400 andere musea. De Museumkaart is zowel online als aan de kassa van het museum te koop. De onderstaande prijzen van een Museumkaart zijn inclusief administratiekosten van €4,95.
Museumkaart volwassenen 19 jaar en ouder: €59,90
Museumkaart jongeren t/m 18 jaar: €32,45
Museumkaart kids t/m 12 jaar: €32,45

De kaart die bij het museum wordt gekocht is per direct geldig en moet binnen een maand worden omgezet naar een definitieve pas met pasfoto.

► Koop hier een Museumkaart online
► Algemene voorwaarden Museumkaart

Betalen met cadeaubonnen

De volgende cadeaubonnen zijn geldig: 
VVV Cadeaubon (voorheen VVV Iris-cheque)
Vrijkaart PIT

We geven geen geld retour als de bon niet volledig besteed wordt of als de geldigheidsdatum is overschreden.