Prijzen & Tickets

Prijzen en Tickets
Bekijk de toegangsprijzen en koop jouw ticket gemakkelijk online of aan de kassa in het museum. Bij de kassa kan betaald worden met contant geld, pin of creditcard.

Entreeprijzen

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50
Begeleider mindervalide: gratis

Bestel nu alvast je toegangsbewijs online. Let op: deze dienst is niet beschikbaar voor de kortingspassen en groepstarieven. 

Kortingspassen

Museumkaart: gratis
Stadspas Almere: €7,50
De Nieuwe Bibliotheekpas: €8,50
Professionals-pas en veteranenpas: €8,50

De betreffende pas moet aan de kassa getoond worden.  Een kortingsactie kan nooit gecombineerd worden met een andere actie of korting. Heeft u een kortingscode? Dan kunt u deze invullen bij de betaalpagina.

Betalen met cadeaubonnen

De volgende cadeaubonnen zijn geldig: 
VVV Cadeaubon (voorheen VVV Iris-cheque)
Vrijkaart PIT

We geven geen geld retour als de bon niet volledig besteed wordt of als de geldigheidsdatum is overschreden.

Museumkaart kopen?

Met de Museumkaart krijg je gratis toegang tot Veiligheidsmuseum PIT en nog 400 andere musea. De Museumkaart is zowel online als aan de kassa van het museum te koop. De onderstaande prijzen van een Museumkaart zijn inclusief administratiekosten van €4,95.
Museumkaart volwassenen 19 jaar en ouder: €59,90
Museumkaart jongeren t/m 18 jaar: €32,45
Museumkaart kids t/m 12 jaar: €32,45

De kaart die bij het museum wordt gekocht is per direct geldig en moet binnen een maand worden omgezet naar een definitieve pas met pasfoto.

Bezoek met een groep

Groepen van 10 of meer personen ontvangen korting op de toegangsprijs en betalen €8,50 per persoon. Jeugdgroepen en BSO's van 10 of meer kinderen betalen €5,50 per kind; begeleiders gratis. Om gebruik te maken van deze kortingen is reserveren verplicht.

Wil je met een groep of individueel een rondleiding in het museum of wil je als gezin een rondleiding? Een rondleiding kost €20,- per rondleiding. Reserveren is verplicht. 

Bezoek met school

Schoolgroepen geldt een toegangsprijs van € 3,50 per leerling voor het basisonderwijs en €5,50 per leerling voor het voortgezet onderwijs. Begeleiders krijgen gratis toegang. Om gebruik te maken van deze korting is reserveren verplicht.

Vier een verjaardag

Jarig? Vier dan een brandweerfeestje, politiefeestje of ambulancefeestje bij PIT voor €11,50 per persoon. Begeleiders krijgen gratis toegang. Om gebruik te maken van de kinderfeestjes is reserveren verplicht.