Voortgezet onderwijs

Op zoek naar een leuk schoolreisje of educatief programma voor het voortgezet onderwijs? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. 

Politie, brandweer, ambulance, verkeer en veiligheid zijn begrippen die in het onderwijs telkens terugkomen. De missie van PIT is om alle bezoekers meer te leren over het werk en de geschiedenis van de veiligheidsdiensten en wat zij zelf kunnen doen om veiligheid in hun eigen omgeving te vergroten. Bij PIT laten we de kinderen deze thema’s beleven door middel van verschillende activiteiten op hun eigen niveau en klas


Educatie

De programma's voor het voortgezet onderwijs zijn in ontwikkeling. We stellen graag een educatief programma in overleg met u samen, afgestemd op het niveau, de groepsgrootte, uw specifieke wensen en onze mogelijkheden. Afhankelijk van het programma en de leeftijd van de groep, duurt een bezoek aan PIT minimaal anderhalf tot maximaal drie uur. PIT zet extra medewerkers in om het bezoek van de groep zo goed mogelijk te laten verlopen. Bij een educatief programma kunnen de volgende thema’s worden behandeld: 

  • Politie
  • Brandweer
  • Ambulance 
  • Verkeer