Het Museum

Veiligheidsmuseum PIT
Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Kom dan naar PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken.

Beleef de wereld van veiligheid

Geniet met het hele gezin van een leuk en leerzaam uitje! Bekijk de historische collectie met onder meer de politie Porsche of neem een kijkje in een echte politiecel en wapenkluis. Speel spannende crime-scene games, blus een digitale brand of los een echte misdaad op. Op de skelterbaan test je hoe veilig je zelf bent in het verkeer of doe een van de zelftesten: ben jij geschikt voor de politie, brandweer of ambulance? Er is veel te zien, maar ook veel te doen! 

Met de PIT-Pas worden al je resultaten opgeslagen, die na het bezoek in je mail te vinden zijn. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving. 

In het stadshart van Almere

Veiligheidsmuseum PIT is gelegen op 10 minuten loopafstand van Station Almere Centrum, vlakbij het stadsstrandje en de stadshaven. Almere is een jonge stad met een korte en zeer bijzondere geschiedenis. Combineer het bezoek aan PIT met shoppen in de winkelstraten van Citymall Almere, een drankje op het terras aan het weerwater of met één van de vele evenementen die georganiseerd worden in het stadscentrum.