Het Museum

Veiligheidsmuseum PIT
PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Het museum is een leuk voor jong en oud!

20140625-IMG_8494

Historische collectie

De historische collectie in Veiligheidsmuseum PIT bestaat uit 750 museale collectiestukken, zoals historische voertuigen, uniformen en wapens. De collectie is opgedeeld in verschillende onderdelen: meldkamer, brandweer, GHOR, ambulance, zware jongens, veilig verkeer, crime scene, politie, wapens, huiselijk geweld en toekomst. Met de rondleiding van PIT ga je met een ervaringsdeskundige langs alle hoogtepunten van de museumcollectie.

Interactieve games

Interactieve games

 Ook is er veel te doen! Neem een kijkje in een politiecel of ga aan boord van de blusboot. Met de PIT-Pas kan je allerlei interactieve games doen: blus een digitale brand, los een misdaad op of test hoe veilig jij rijdt op de skelterbaan. Ben jij geschikt voor de politie, brandweer of ambulance? Test het bij PIT! Met de PIT-Pas worden al je resultaten opgeslagen, die na het bezoek in je mail te vinden zijn. Bekijk de agenda voor extra activiteiten en evenementen.

Almere

In het stadshart van Almere

PIT is gelegen op 10 minuten loopafstand van centraal station Almere, vlakbij het stadsstrandje en de stadshaven. Almere is een jonge stad met een korte en zeer bijzondere geschiedenis. Combineer het bezoek aan PIT met een rondleiding door de binnenstad een drankje op het terras aan het Weerwater of met één van de vele evenementen die georganiseerd worden in het stadscentrum. 

auditorium

Arrangementen

PIT is ook een plek voor dialoog en ontmoeting voor professionals. Met een boardroom, auditorium en restaurant is PIT een unieke locatie voor een presentatie, vergadering of bedrijfsuitje. Daarbij leveren we altijd maatwerk. Tip! PIT organiseert ook kinderfeestjes en educatieve programma's voor scholen.