Het Museum

Veiligheidsmuseum PIT
Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Kom dan naar PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken.

20140625-IMG_8494

Historische Collectie

De historische collectie in Veiligheidsmuseum PIT bestaat uit 750 museale collectiestukken. Ontdek de geschiedenis van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van historische voertuigen, uniformen en wapens. Bekijk ook de wapenkluis of neem een kijkje in een echte politiecel! Tijdens de priv√©rondleiding ga je langs alle hoogtepunten van de museumcollectie: van het Slang-brandspuitenboek uit 1690 tot de Rijkspolitie Porsche uit 1993

Interactieve Games

 Speel spannende crime-scene games, blus een digitale brand of los een echte misdaad op. Op de skelterbaan test je hoe veilig je zelf bent in het verkeer of doe een van de zelftesten: ben jij geschikt voor de politie, brandweer of ambulance?

Met de PIT-Pas worden al je resultaten opgeslagen, die na het bezoek in je mail te vinden zijn. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe bij te dragen aan een veilige samenleving. Bekijk de agenda voor extra activiteiten en evenementen.

Interactieve games