25/05 2019

Landelijke Veiligheidsdag 2019

10:00 uur 17:00 uur

Op zaterdag 25 mei wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere gehouden. Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het belooft een spectaculaire dag te worden voor jong en oud.

De Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, Douane, Nationale Politie, Brandweer, GGD, ANWB, VVN, NS, Keolis, Rijkswaterstaat, Rode Kruis en Reddingsbrigade Nederland: ze zijn allemaal aanwezig in Almere Centrum op de Landelijke Veiligheidsdag.

Gratis naar het museum

Speciaal voor deze dag is het museum aan het Schipperplein van 11.00 tot 17.00 gratis toegankelijk. In het museum leren bezoekers alles over de wereld van politie, brandweer en ambulance. Belangstellenden worden met de boten van de hulpdiensten van de steiger aan de Esplanade naar de steiger van Veiligheidsmuseum PIT gebracht.

Spectaculaire demo’s en vaartochten op het Weerwater

Vanaf de kant kunnen bezoekers zoals elk jaar de Reddingsbrigade diverse hulpdiensten in actie zien. Op de historische blusboot Jan van der Heyde II gaat het publiek mee terug in de tijd. De kapitein en bemanning dragen kleding van vervlogen tijden en laten tijdens een vaartocht van een half uur zien hoe vroeger branden werden geblust. Daarbij maken ze gebruik van het waterkanon.

De Jan van der Heyde II vertrekt vanaf de aanlegsteiger aan het Weerwater. Een tochtje kost €5,- per persoon, kinderen tot 12 jaar varen voor €2,50 mee.

Het volledige programma van de zesde Landelijke Veiligheidsdag staat op www.veiligheidsdag.nl

PIT Veiligheidsmuseum

PIT is hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Ontdek het heden, verleden en de toekomst van veiligheid via een bijzondere collectie en interactieve games. Het museum is leuk en leerzaam voor jong en oud.

Op de hoogte blijven van de activiteiten van PIT? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:

Gemaakt door DagjeWegWijs en Plate.