15/06 2019

Lezing: Brandweer Lelystad Airport

13:00 uur 14:00 uur

BELANGRIJK: DEZE LEZING GAAT HELAAS NIET DOOR.

Veiligheid staat hoog in het vaandel in de luchtvaartsector. De uitbreiding van Lelystad Airport stelt nieuwe eisen en verwachtingen aan de brandweerorganisatie. Wat is de impact van grotere vliegtuigen en meer passagiers op onze regionale veiligheid? Hoe is de samenwerking tussen de hulpdiensten? Merkt de gewone burger er ook iets van? Van nieuw materieel en passende huisvesting tot het trainen van personeel. Alles komt voorbij in deze lezing van Marc van den Donker. Een unieke blik achter de schermen over het opzetten van de nieuwe brandweerorganisatie van Lelystad Airport.

Marc van den Donker

Met ruim 21 jaar ervaring bij de brandweer, o.a. als specialist bij de Luchtmacht Brandweer en als bevelvoerder bij Brandweer Flevoland, is Marc van den Donker de aangewezen persoon om de brandweerorganisatie van Lelystad Airport op te zetten.

Tijdens deze lezing neemt Marc je mee van het eerste plan tot de realisatie en alle uitdagingen gaandeweg. Na afloop is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

  • Duur lezing: +/- 45 minuten en 15 minuten voor vragen (van 13:00 tot 14:00 uur).
  • Kosten: €5,00 per persoon. Gratis toegankelijk voor museumkaarthouders en bezoekers van PIT.

PIT Veiligheidsmuseum

PIT is hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Ontdek het heden, verleden en de toekomst van veiligheid via een bijzondere collectie en interactieve games. Het museum is leuk en leerzaam voor jong en oud.

Op de hoogte blijven van de activiteiten van PIT? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:

Gemaakt door DagjeWegWijs en Plate.