14/10 2017

Herfstvakantie

11:00 uur 17:00 uur
Herfstvakantie
In de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) zijn er allerlei EHBO- en Rode Kruisactiviteiten bij PIT. Ontmoet de rode kruisvrijwilliger, neem een kijkje in de opblaasbare gewondentent en doe verschillende EHBO-oefeningen. De tent is ingezet bij grote calamiteiten en rampen.

EHBO doe je zo! 

Iedere situatie die je als eerste hulpverlener (EHBO'er) tegenkomt is anders. Hierdoor moet je in iedere situatie anders handelen. In de EHBO tent kun je met het hele gezin opdrachten doen voor het verlenen van eerste hulp. Verkleed je als eerste hulpverlener en leer spelenderwijs van alles over EHBO. Wat doe je als iemand onderkoeld raakt? Wat doe je als iemand bewusteloos is? Test jouw EHBO kennis!  

Ontmoet Rode Kruis vrijwilligers

In de herfstvakantie zijn er van maandag tot en met vrijdag van 12:00 - 15:00 uur Rode kruis vrijwilligers in het museum aanwezig. Zij vertellen over hun werk bij het Rode kruis en geven EHBO demonstraties. Leer bijvoorbeeld hoe je op de juiste manier een pleister plakt of verband aanlegt. 


Neem een kijkje in de opblaasbare EHBO tent!

De opblaasbare EHBO tent, ook wel het gewondennest genoemd, werd ingezet door de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA), die het ambulancepersoneel ondersteunde bij grote incidenten. In 2016 hield de SIGMA op met bestaan. Nu worden speciale teams van het Rode Kruis ingezet bij grote incidenten. Neem in de herfstvakantie een kijkje in de tent! 

Rode Kruis tentoonstelling

Veiligheidsmuseum PIT stelt historische Nederlandse Rode Kruis objecten tentoon ter gelegenheid van 150 jaar Nederlandse Rode Kruis, dat in 2017 wordt gevierd met het Jaar van de EHBO. In de herfstvakantie is ook de jubileum tentoonstelling te zien bij PIT. Daarbij zijn verhalen te zien van Rode Kruisvrijwilligers van toen en nu; helden en heldinnen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Rode Kruis. 

Info

Herfstvakantie 14 t/m 29 oktober 2017 | ma - zo 11.00 - 17.00 uur
Gratis programma, je betaalt alleen museumentree
volwassenen € 9,50 | kinderen 4 - 12 jaar € 6,50 | 
kinderen 0- 3 jaar gratis | Gratis toegang met Museumkaart

Benieuwd wat er nog meer te doen is in het museum voor kinderen?