Huisregels

huisregels
Voor iedere bezoeker willen we het bezoek zo prettig mogelijk laten verlopen, maar we zijn ook zuinig op onze unieke collectie. Lees daarom hier onze huisregels.

Niet aanraken

In het museum is het niet toegestaan de historische collectie aan te raken. Echter, bij sommige voertuigen (waarbij een trappetje staat) mag je ook binnen een kijkje nemen. 

Garderobe en kluisjes

In het museum zijn een garderobe en bagagekluisjes aanwezig waar je jassen, paraplu’s, tassen en rugtassen (dagpacks of schoolrugzakken) kunt achterlaten. Je hoeft je jas en je handtas niet achter te laten, maar het is wel verplicht om rugzakken, paraplu’s en grotere tassen en voorwerpen in de garderobe of bagagekluisjes op te bergen. De bagagekluisjes kan je gebruiken met een 1 euro munt , die je na je bezoek weer terug krijgt.

Foto's en fotograferen

PIT kan beslissen om beeld- en/of geluidsopnamen te maken van het evenement en haar bezoekers. Deze opnames kunnen openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd. De bezoeker verleent onvoorwaardelijk toestemming tot het maken van deze opnamen en exploitatie daarvan zonder dat de organisatie of derden een vergoeding aan de bezoekers verschuldigd is of zal zijn. Een eventueel naburig- en/of auteurs- en/of portretrecht draagt de bezoeker bij deze en zonder enige beperking over aan PIT. Voorts doet de bezoeker onherroepelijk afstand van het recht zich te beroepen op zijn/haar persoonlijkheidsrechten. 

Fotograferen zonder flits en zonder statief is toegestaan in het museum. We stellen het op prijs als je je eigen foto’s met ons wil delen op Facebook of Twitter.

Wil je filmen of fotograferen voor professioneel of commercieel gebruik? Of ben je journalist of blogger en wil je fotograferen of filmen? Neem dan contact op met communicatie@pitveiligheid.nl en vraag een persbezoek aan.

Cameratoezicht

In het museum is cameratoezicht voor jouw en onze veiligheid.

Kinderen en jeugd

Kinderen en jeugd onder de 18 jaar altijd te begeleiden door een volwassene. Wij vragen ouders of begeleiders toezicht te houden op kinderen. Rennen, stoeien en schreeuwen is niet toegestaan in het museum.

Eten en drinken

Je bent tijdens je museumbezoek van harte welkom voor een hapje en een drankje in ons museumrestaurant. Eten en drinken is alleen daar toegestaan. Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in de expositieruimtes.

Huisdieren en hulphonden

Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Een hulphond mag wel mee naar binnen, mits voorzien van een tuigje.

Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator. Mindervaliden kunnen gebruik maken van een lift om PIT te bereiken. De Schippergarage (bij het museum) is een mindervalide-parkeerplaats.. 

Algemene bezoekersvoorwaarden

Tijdens je bezoek aan Veiligheidsmuseum PIT zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing.

Wij willen het museumbezoek voor iedereen plezierig laten verlopen. Wanneer onze huisregels niet worden nageleefd, kan een medewerker je verzoeken het museum te verlaten.


Veel plezier tijdens uw bezoek!