Basisonderwijs

DD429557
Op zoek naar een leuk schoolreisje of educatief programma voor het basisonderwijs? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. 

Schoolreisje

In Veiligheidsmuseum PIT komen de leerlingen van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is een bijzondere collectie te bezichtigen (o.a. de politie-porsche), maar er is ook veel te doen! Speel spannende crime-scene games, neem een kijkje in een politiecel of een wapenkluis, volg de verkeersregels op de skelter, los een misdaad op of blus een brand! Ook kan je één van de leuke speurtochten doen. Na een bezoek aan PIT weten de leerlingen hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

Educatief programma

Voor ieder niveau heeft PIT een passend educatief programma dat aansluit bij het curriculum en de kerndoelen van het onderwijs. Het programma wordt in overleg afgestemd op niveau, groepsgrootte, specifieke wensen en onze mogelijkheden.

Praktische info


Dagen & tijden

Schoolgroepen zijn welkom op dinsdag- en donderdagochtenden van 10:00-12:00 uur. Andere dagen/tijden in overleg. Afhankelijk van de leeftijd van de groep, duurt een schoolbezoek ongeveer 1,5 uur. Tijdens de landelijke schoolvakanties ontvangen wij geen schoolgroepen.

Aantal leerlingen en begeleiders

Het minimum aantal kinderen voor een schoolbezoek is tien leerlingen. Het maximaal aantal leerlingen is dertig. Wij zetten extra medewerkers in om het bezoek van de groep zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast verwachten we van de school om minimaal één begeleider per zes leerlingen mee te nemen. Om de begeleiders op weg te helpen krijgen zij bij de reservering meer informatie over hun rol en wat ze kunnen verwachten.

Tarieven

Voor het basisonderwijs heeft PIT speciale, gereduceerde tarieven:

Voor basisschool leerlingen: €3,50
Begeleiders: Gratis

Educatieve programma: Gratis


Bereikbaarheid

PIT is goed bereikbaar. Het museum is dichtbij Station Almere Centrum en bushaltes. Parkeren kan in de Schippergarage.

Eten & Drinken

Wilt u er een extra speciale dag van maken? Breid het schoolbezoek bij PIT dan uit met iets lekkers in ons museumrestaurant, zoals een ijsje of frietjes. Eigen lunch mee naar PIT? Ook dat is geen probleem. Vraag bij de reservering naar de mogelijkheden.

Speciaal onderwijs 

Regelmatig bezoeken klassen van het speciaal onderwijs het Veiligheidsmuseum PIT. In overleg passen wij graag de bestaande programma’s aan. 

Gratis kennismaking

Ben jij als leraar nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst in  PIT komen kijken? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsbezoek. Neem hiervoor contact op met PIT.