Voortgezet onderwijs

ewefwef
Op zoek naar een leuk schoolreisje of educatief programma voor het voortgezet onderwijs? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. 

Schoolreisje

Politie, brandweer, ambulance, verkeer en veiligheid zijn begrippen die in het onderwijs telkens terugkomen. De missie van PIT is om alle bezoekers meer te leren over het werk en de geschiedenis van de veiligheidsdiensten en wat zij zelf kunnen doen om veiligheid in hun eigen omgeving te vergroten. Bij PIT laten we de kinderen deze thema’s beleven door middel van verschillende activiteiten op hun eigen niveau en klas. 


Educatie

De programma's voor het voortgezet onderwijs zijn in ontwikkeling. We stellen graag een educatief programma in overleg met u samen, afgestemd op het niveau, de groepsgrootte, uw specifieke wensen en onze mogelijkheden. Afhankelijk van het programma en de leeftijd van de groep, duurt een bezoek aan PIT minimaal anderhalf tot maximaal drie uur. PIT zet extra medewerkers in om het bezoek van de groep zo goed mogelijk te laten verlopen. Bij een educatief programma kunnen de volgende thema’s worden behandeld: Politie, Brandweer, Ambulance en Verkeer.

Praktische info


Dagen & tijden

Schoolgroepen zijn welkom op dinsdag- en donderdagochtenden van 10:00-12:00 uur. Andere dagen/tijden in overleg. Afhankelijk van de leeftijd van de groep, duurt een schoolbezoek ongeveer 1,5 uur. Tijdens de landelijke schoolvakanties ontvangen wij geen schoolgroepen.

Aantal leerlingen en begeleiders

Het minimum aantal kinderen voor een schoolbezoek is tien leerlingen. Het maximaal aantal leerlingen is dertig. Wij zetten extra medewerkers in om het bezoek van de groep zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast verwachten we van de school om minimaal één begeleider per zes leerlingen mee te nemen. Om de begeleiders op weg te helpen krijgen zij bij de reservering meer informatie over hun rol en wat ze kunnen verwachten.


Tarieven

Voor het voortgezet onderwijs heeft PIT speciale, gereduceerde tarieven:

Voor basisschool leerlingen: €5,50
Begeleiders: Gratis
Educatieve programma's: Gratis


Bereikbaarheid

PIT is goed bereikbaar. Het museum is dichtbij Station Almere Centrum en bushaltes. Parkeren kan in de Schippergarage.

Eten & Drinken

Wilt u er een extra speciale dag van maken? Breid het schoolbezoek bij PIT dan uit met iets lekkers in ons museumrestaurant. Eigen lunch mee naar PIT? Ook dat is geen probleem. Vraag bij de reservering naar de mogelijkheden.

Speciaal onderwijs 

Regelmatig bezoeken klassen van het speciaal onderwijs het Veiligheidsmuseum PIT. In overleg passen wij graag de bestaande programma’s aan. Gratis kennismaking

Ben jij als leraar nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst in PIT komen kijken? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsbezoek. Neem hiervoor contact op met PIT.