Huisregels

Voor iedere bezoeker willen we het bezoek zo prettig mogelijk laten verlopen, maar we zijn ook zuinig op onze unieke collectie. Lees daarom hier onze huisregels.

Niet aanraken
In het museum is het niet toegestaan de historische collectie aan te raken. Echter, bij sommige voertuigen (waar een trappetje staat) mag je ook binnen een kijkje nemen. 

Garderobe en kluisjes
In het museum zijn een garderobe en bagagekluisjes aanwezig waar je jassen, paraplu’s, tassen en rugtassen (dagpacks of schoolrugzakken) kunt achterlaten. Je hoeft je jas en je handtas niet achter te laten, maar het is wel verplicht om rugzakken, paraplu’s en grotere tassen en voorwerpen in de garderobe of bagagekluisjes op te bergen. De bagagekluisjes kan je gebruiken met een 1 euro munt , die je na je bezoek weer terug krijgt.

Beeld- en/of geluidsopnames
Fotograferen voor privé gebruik is toegestaan in het museum. We vinden het leuk als je je eigen foto’s met ons wil delen op Social Media:


Wil je filmen of fotograferen voor professioneel of commercieel gebruik? Neem dan contact op met communicatie@pitveiligheid.nl. Rechtenvrij beeldmateriaal en persberichten zijn hier te downloaden.

Iedere bezoeker is eraan gehouden om PIT toe te staan binnen het museum beeld- en/of geluidsopnames te (laten) maken. Deze opnames kunnen openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd. Bezoekers zullen geen bezwaar maken tegen gebruik en/of openbaarmaking van zijn/haar portret/gelijkenis, noch daar enige financiële vergoeding voor vragen.

Cameratoezicht
In het museum is cameratoezicht voor jouw en onze veiligheid. De beelden worden mogelijk gebruikt om als bewijs te dienen bij overtreding van dit reglement en als bewijslast bij (justitiële) vervolging. 

Kinderen en jeugd
Kinderen en jeugd onder de 18 jaar altijd te begeleiden door een volwassene. Wij vragen ouders of begeleiders toezicht te houden op kinderen. Rennen, stoeien en schreeuwen is niet toegestaan in het museum.

Eten en drinken
Je bent tijdens je museumbezoek van harte welkom voor een hapje en een drankje in ons museumrestaurant. Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in de expositieruimtes.

Huisdieren en hulphonden
Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Een hulphond mag wel mee naar binnen, mits voorzien van een tuigje.

Toegankelijkheid
Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator. Mindervaliden kunnen gebruik maken van een lift om PIT te bereiken. De Schippergarage (bij het museum) is een mindervalide-parkeerplaats.

Algemene bezoekersvoorwaarden
Tijdens je bezoek aan Veiligheidsmuseum PIT zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing. Wij willen het museumbezoek voor iedereen plezierig laten verlopen. Wanneer onze huisregels niet worden nageleefd kan een medewerker je verzoeken het museum te verlaten.


Veel plezier tijdens uw bezoek!


Openingstijden

Het museum is open van dinsdag t/m zondag tussen 11:00 - 17:00 uur 

Adres en route

PIT museum, Schipperplein 4, 1315 SB Almere (Parkeren in Schippergarage)