Spreekbeurt

Wil jij een spreekbeurt houden over brandweer, politie of ambulance? In Veiligheidsmuseum PIT kom je van alles te weten over het werk van deze hulpdiensten aan de hand van historische objecten en interactieve games. Daarnaast vind je op deze pagina ook verschillende tips en links naar video’s  en websites die jou kunnen helpen met het maken van een spreekbeurt over veiligheid en hulpdiensten.

Brandweer spreekbeurt

De brandweer doet meer dan het voorkomen en bestrijden van brand. De brandweer houdt zich ook bezig met het redden van mensen en dieren. Voor meer informatie over de brandweer klik hier en kijk de video's hieronder. 

Ambulance spreekbeurt

Een ambulance is een voertuig waarin mensen die medische hulp nodig hebben worden vervoer van en naar ziekenhuizen. In een ambulance zijn altijd een ambulancechauffeur en een ambulanceverpleegkundige aanwezig. Zo kan de ambulance zo snel mogelijk bij een ongeluk zijn en is er onderweg altijd iemand aanwezig die controleert hoe het met het slachtoffer of de patiënt gaat. Voor meer informatie voor spreekbeurten over de ambulance klik hier en kijk de video's hieronder.

Politie spreekbeurt

De politie heeft als functie het handhaven van openbare orde en veiligheid. De politie is waakzaam en dienstbaar, spoort verdachten op en treedt op tegen geweld. Zij riskeren hun eigen leven in gevaarlijke situaties voor onze veiligheid. Daar hoort het onderzoeken van strafbare feiten, uitvoeren van aanhoudingen en directe hulpverlening bij.

Voor meer informatie voor spreekbeurten over de politie klik hier en kijk de video's hieronder.


Overige Tips

  • Bezoek de plaatselijke bibliotheek, er zijn altijd boeken te vinden die jou meer informatie kunnen geven over veiligheid. 
  • Voor spreekbeurtpakketten kan je het beste contact opnemen met de brandweer, ambulance of politie in jouw regio. Houd er wel rekening mee dat niet alle locaties spreekbeurtpakketten en/of weg geef spulletjes voor een spreekbeurt hebben. 
  • Breng een bezoek aan Veiligheidsmuseum PIT. Aan de hand van historische objecten en leuke interactieve games kom je te weten wat de politie, brandweer en ambulance allemaal doen en ook hoe de hulpdiensten samenwerken.