PIT Veiligheidsmuseum is open!

We hebben hard gewerkt om ons museum coronaproof te maken, zodat ons publiek op een veilige en verantwoorde manier het museum kan bezoeken.

We willen het bezoek aan PIT Veiligheidsmuseum graag zo prettig en veilig mogelijk maken.  Het coronavirus heeft echter invloed op de manier waarop je het museum bezoekt. Daarom gelden per 1 juni 2020 de onderstaande huisregels:

Online Tickets

Koop je tickets online via onze ticketpagina.

Elke bezoeker heeft een online ticket met aanvangstijd nodig. Ook als je gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met Museumkaart of kinderen van 0-3 jaar. Op onze ticketpagina  kies je een dag, een tijdslot en het ticketsoort.

Kom op tijd, maar niet te vroeg. LET OP: Wij zijn gebonden aan de aangegeven tijdsloten, dit is tevens de duur van je bezoek.

Vaste Route

Houd je aan de route. Deze is gemaakt om de veiligheid van jou en anderen te waarborgen. Op veel plekken geldt eenrichtingsverkeer.

Garderobe en Buggy's

Kom je met een baby of kindje dat nog niet kan lopen, neem dan liefst een draagzak mee. Door de nieuwe aanpassingen is er weinig plek om kinderwagens of buggy’s te stallen. Deze moeten dan ook mee het museum in.

Neem zo min mogelijk spullen mee naar PIT Veiligheidsmuseum. De lockers en garderobe zijn gesloten.

Eten en Drinken

Eten en drinken is niet meer toegestaan in het restaurant. We verwijzen je voor een broodje, iets lekkers of drankje naar het centrum van Almere dichtbij het museum.

Gezondheid

Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

Beeldopname

Fotograferen en het maken van video’s is voorlopig niet toegestaan, dit om opstoppingen te voorkomen.

Bezoekers per dag

In PIT Veiligheidsmuseum mogen per dag 120 bezoekers aanwezig verdeeld in tijdsloten.

Veel gestelde vragen

1. Waarom moet ik online reserveren?

Dit is nodig om de beperkte bezoekersaantallen te reguleren. Bovendien voorkomt het wachttijden bij de entree en voorkomt het vergeefs reizen. Tenslotte helpt het bij een eventueel ‘contactonderzoek’ in geval van een besmetting met het covid-19 virus.

2. Moet ik ook online reserveren als ik een museumkaart heb?

JA, dat moet! Iedereen die naar binnen wil moet vooraf online een datum en tijdslot reserveren. Je reserveert dan een tijdslot maar hoeft natuurlijk niet te betalen.

3. Kan ik reeds gekochte actiekaartjes (AH, Groupon e.d.) nog gebruiken?

Ja, U kunt deze gebruiken door een tijdslot te kiezen in het ticketsysteem.

4. Waarom en hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

Met inachtneming van het gegeven dat er bij het coronavirus sprake is van 2 weken incubatietijd is hanteren wij een bewaartermijn van 4-6 weken.

5. Wat als ik mijn persoonsgegevens niet wil laten registreren?

In dat geval is museumbezoek niet mogelijk.

6. Kan ik niet op de bonnefooi naar PIT komen?

Nee, dat kan niet. Je kunt voor de ingang via een smartphone alsnog proberen om een datum en tijdslot te reserveren. Houd er rekening mee dat er mogelijk pas een paar uur later plek is of dat er die dag helemaal geen plek meer is.

7. Kan ik met mijn (groep) vrienden komen?

Nee, dat kan niet. Museumbezoek is vooralsnog alleen toegestaan voor individuele bezoekers of voor een gezelschap (= een huishouden, dus mensen die onder 1 dak wonen).

8. Waarom mag ik niet fotograferen of filmen?

Dit is een regel die in alle musea geldt. Dit is om opstoppingen in het eenrichtingsverkeer te voorkomen.

9. Wanneer zijn er weer extra activiteiten, zoals rondleidingen, kinderfeestjes, kennismaken met een politieagent?

Dat weten we nog niet. We kunnen pas weer extra activiteiten gaan organiseren als het kabinet de regels voor musea en evenementen versoepeld. Wanneer dat is, weten we niet. Alles hangt af van hoe het Covid-19 virus zich verspreid na versoepeling van de lockdown.

Doe de PAW Patrol speurtocht

Leuk van 2 tot 6 jaar >

Vier je verjaardag bij PIT

Voor kinderen van 4 tot 10 jaar >

Doe de voertuigenspeurtocht

Voor iedereen vanaf 6 jaar >

Haal je skelterrijbewijs

Voor iedereen vanaf 4 jaar >

Gemaakt door DagjeWegWijs en Plate.