PIT Veiligheidsmuseum is open!

Per 1 juli zijn de maatregelen versoepeld.

We willen het bezoek aan PIT Veiligheidsmuseum graag zo prettig en veilig mogelijk maken.  Het coronavirus heeft echter invloed op de manier waarop je het museum bezoekt. Per 1 juli gelden onderstaande huisregels:

Online Tickets

Koop je tickets online via onze ticketpagina.

Elke bezoeker heeft een online ticket met aanvangstijd nodig. Ook als je gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met Museumkaart of kinderen van 0-3 jaar. Op onze ticketpagina  kies je een dag, een tijdslot en het ticketsoort.

Kom op tijd, maar niet te vroeg. LET OP: Wij zijn gebonden aan de aangegeven aankomsttijden.

Vaste Route

Houd je aan de route. Deze is gemaakt om de veiligheid van jou en anderen te waarborgen. Op veel plekken geldt eenrichtingsverkeer.

Garderobe, Lockers en Buggy's

De garderobe is tijdelijk gesloten vanwege de coronamaatregelen. Het museum beschikt ook over lockers, deze zijn nu tijdelijk gesloten.

Kom je met een baby of kindje dat nog niet kan lopen, neem dan liefst een draagzak mee. Door de nieuwe aanpassingen is er weinig plek om kinderwagens of buggy’s te stallen. Deze moeten dan ook mee het museum in.

Eten en Drinken

Het restaurant is toegankelijk voor iedereen. Door de coronamaatregelen is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij bieden je de mogelijkheid tot het kopen van een kopje koffie/thee/frisdranken en enkele versnaperingen. We verwijzen je voor een broodje, iets lekkers of drankje naar het centrum van Almere dichtbij het museum.

Gezondheid

Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

Bezoekers per dag

In PIT Veiligheidsmuseum mogen per dag 360 bezoekers aanwezig zijn. Om de 1,5 samenleving te waarborgen werken wij met blokken verdeeld in verschillende aankomsttijden.

Veel gestelde vragen

1. Waarom moet ik online reserveren?

Dit is nodig om de beperkte bezoekersaantallen te reguleren. Bovendien voorkomt het wachttijden bij de entree en voorkomt het vergeefs reizen.

2. Moet ik ook online reserveren als ik een museumkaart heb?

JA, dat moet! Iedereen die naar binnen wil moet vooraf online een datum en tijdslot reserveren.

3. Kan ik reeds gekochte actiekaartjes (AH, Groupon e.d.) nog gebruiken?

Ja, u kunt deze gebruiken door een tijdslot te kiezen in het ticketsysteem.

4. Waarom en hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

Met inachtneming van het gegeven dat er bij het coronavirus sprake is van 2 weken incubatietijd is hanteren wij een bewaartermijn van 3 maanden.

5. Kan ik op de bonnefooi naar PIT komen?

Ja, dat kan. Maar houd er rekening mee dat er dan mogelijk pas een paar uur later plek is of dat er die dag helemaal geen plek meer is.

6. Kan ik met mijn (groep) vrienden komen?

De rijksoverheid verstaat onder een huishouden echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. Woongroepen, tehuizen en studentenhuizen vormen dus niet één huishouden.

7. Wanneer zijn er weer rondleidingen en kinderfeestjes mogelijk?

Per 1 juli is het weer mogelijk om deze activiteiten te boeken. LET OP: Tijdens de kinderfeestjes volgen wij de richtlijnen vanuit het RIVM (zie bovenstaande huisregels). Wilt u reserveren? Klik hier

Doe de PAW Patrol speurtocht

Leuk van 2 tot 6 jaar >

Vier je verjaardag bij PIT

Voor kinderen van 4 tot 10 jaar >

Doe de voertuigenspeurtocht

Voor iedereen vanaf 6 jaar >

Haal je skelterrijbewijs

Voor iedereen vanaf 4 jaar >

Gemaakt door DagjeWegWijs en Plate.