Het Museum

pit gebouw
PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, vernoemd naar het blauwe zwaailicht van de politie, brandweer en ambulance. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Het museum is een leuk voor jong en oud!

PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, waar je de wereld van de politie, brandweer en ambulance kan beleven. Via een historische collectie en interactieve games neemt het museum je mee op een tour door de geschiedenis van veiligheid en hulpverlening. Beginnend bij het verleden, via het heden, en eindigend met de toekomst krijgt je een volledig beeld van de manier waarop veiligheid geregeld wordt in Nederland. Bezoekers ontdekken hier wat hulpdiensten doen voor onze veiligheid maar ook wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een veilige samenleving. Van activiteiten voor kinderen tot rondleidingen voor 65-plussers, voor iedereen valt er iets te beleven en te leren in het museum.

agenda

Agenda

Bekijk de dagagenda, evenementen en dagelijkse activiteiten

65f4d9c82c5c4be7b58f597d2111aef8

De vaste collectie

Ontdek de herkomst en het belang van de collectie

DD429517

Interactieve games

Doe politie, brandweer en ambulancespelletjes in het museum.

Neem alvast een kijkje in het museum

Neem hier een kijkje in het museum met de Google 360-tour. Dubbelklik op de ingang en navigeer zo door het hele museum! Kan jij de politiecel vinden?