Interactieve games

Op zoek naar een interactief museum? Kom naar PIT, hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Ontdek het heden, verleden en de toekomst van veiligheid via interactieve games.

Games

In het museum zijn er verschillende interactieve games. Ervaar zelf hoe het er in de meldkamer aan toe gaat bij incidenten en test hoe je als politieagent om zou gaan met lastige situaties. Met het crime scene spel kan je een misdaad oplossen. Zoek de sporen en vind de schutter. Tijdens het motorkapoverleg-spel leer je spelenderwijs hoe hulpdiensten met elkaar samenwerken. Welke hulpdienst doet wat en wie komt er als eerst in actie?

Zelftesten

Verder zijn er verschillende zelftesten in het museum te doen. Ben jij geschikt voor de brandweer? Ben jij geschikt voor de politie? Of ben je geschikt als ambulance chauffeur? Ontdek ook hoe je om moet gaan met veiligheid in eigen omgeving. Maak je veilig gebruik van internet? Rijd jij veilig in het verkeer? Hoe brandveilig is jouw huis? Test het in het museum en bereid je voor op een veilige toekomst.

Openingstijden

PIT is open van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Schoolvakanties en feestdagen kunnen afwijken. >

Adres en route

PIT museum
Schipperplein 4
1315 SB Almere
(Parkeren in Schippergarage) >

Gemaakt door DagjeWegWijs en Plate.