Thema Oost/West

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten.

De wereld wordt steeds kleiner: wat ooit ver weg was, is nu dichtbij. In oktober is het weer de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar neemt de Maand van de Geschiedenis je mee op wereldreis. Met het thema Oost/West gaan we op zoek naar verhalen van over de hele wereld.

Klik hier voor meer informatie over de Maand  van de Geschiedenis.

PIT Veiligheidsmuseum doet mee!

REIS MEE MET INTERNATIONALE UNIFORMEN VAN DE POLITIE

Dagelijks zijn verschillende hulpverleningsdiensten, zoals de politie, brandweer en ambulance, aan het werk om onze wereld veiliger te maken. Niet alleen in Nederland en Europa, maar ook in andere werelddelen.

Vanaf 6 oktober is bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere een internationale collectie politie-uniformen uit de periode 1950-1990 te zien. In deze tentoonstelling worden de Oost/West tegenstellingen van de internationale gezagsdragers uitgelicht. De uniformen zijn afkomstig uit: Pakistan, Singapore, Tasmanië, Taiwan, Japan, Peru, Mexico, Bermuda en New York.

Openingstijden

PIT Veiligheidsmuseum is open van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 15:00 uur.
LET OP: Je kunt het museum alleen bezoeken met een online reservering. >

Adres en route

PIT Veiligheidsmuseum
Schipperplein 4
1315 SB Almere
(Parkeren in Schippergarage) >

Gemaakt door DagjeWegWijs en Plate.